Menu
EUR
Veranda kopen bij Houthandel van Gelder

Veranda kopen bij Houthandel van Gelder

Door: Raymond Heibrink Reacties: 0

Mooie veranda of overkapping kopen?

Wilt u graag een mooie veranda of vrijstaande overkapping in uw tuin? Dan bent u bij ons op het juiste adres. Wij verkopen verschillende soorten veranda’s en kunnen u voorzien van deskundige informatie.
We kunnen u maatwerk veranda’s aanbieden maar wij hebben ook super mooie kant en klare pakketten in ons assortiment.

[products=blog_veranda_kopen]

Mocht u de veranda geleverd willen hebben bij u thuis, kan dit geregeld worden door onze ervaren chauffeurs. Bestelt u uw producten via onze webshop, of bevestigd u uw order via de mail?
Dan ontvangt u van de afdeling planning binnen 1 á 2 werkdagen een bericht met wanneer u uw levering kunt verwachten.

Uiteraard is het ook mogelijk uw producten zelf op te halen bij onze winkel. Wilt u dat wij de producten voor u klaarzetten, bestel uw producten dan vooraf via onze webshop. U ontvangt bericht van onze collega’s wanneer uw pakket voor uw klaarstaat.

Waar kan ik mijn veranda plaatsen?

Kijk altijd uit waar u uw (Vrijstaande) veranda plaatst, een veranda beschermt u voor de zon, maar creëert ook schaduw op andere plekken in uw tuin, waar u dan ook niet van de zon kunt genieten. Het is daarom altijd raadzaam uw veranda tegen een schutting of zijmuur van de woning te plaatsen. Of gelijk tegen de achterkant van uw woning.

Wilt u in de winter ook kunnen genieten van uw veranda, dan zijn er verschillende mogelijkheden om deze dicht te maken. Hieronder noemen wij voor u de verschillende mogelijkheden.

  • Glazen schuif wanden
  • Zijwanden dichtmaken met hout
  • Flex Fence

[products=blog_flexfence]

Hoe bevestig ik polycarbonaat platen op mijn veranda?

Polycarbonaatplaten (of kanaalplaten) hebben een luxe uitstraling en worden veelal bevestigd middels aluminium profielen, waarvoor aan de zijkanten zijprofielen gebruikt worden en om de platen onderling aan elkaar te koppelen koppelprofielen. De bevestiging tegen een muur wordt gemaakt met een aluminium muurprofiel. Aan de onderzijde van de plaat wordt de plaat afgedekt met een afsluitprofiel, deze profielen zijn meestal 98 cm lang, dus even breed als de platen zelf.

Let op dat u de polycarbonaat platen voldoende afschot geeft, dit dient minimaal 15 cm per meter te zijn.

De polycarbonaat platen zijn als het ware plastic kanaal platen. In de kanalen komt vaak condensvorming voor en wanneer dit niet snel genoeg weg kan zal er algengroei in de kanalen ontstaan waardoor de platen aan de binnenzijde groen worden.

Om ongedierte in de kanalen te voorkomen wordt de plaat veelal eerst afgeplakt met een damp open tape en een damp dichte tape. De damp dichte tape plakt u over de kanalen aan de bovenzijde. De damp open tape plakt u over de kanalen aan de onderzijde. Deze platen hebben aan 1 zijde een UV Bescherming. Dit voorkomt dat de platen verkleuren en uitharden.

Kan een houten veranda met een dicht dak kopen?

Als u ervoor kiest, uw veranda niet te bekleden met polycarbonaat platen, maar dicht te maken met hout, zorg er dan voor dat uw dak goed waterdicht is. Hiervoor verkopen wij EPDM-pakketten in verschillende afmetingen. Hierbij heeft u de keuze uit een zij-uitloop of een onder-uitloop om uw regenpijp aan te bevestigen.

Wat is EPDM dakbedekking voor een veranda?

EPDM dakbedekking is een dakbedekking welke bestaat uit een hoogwaardig synthetisch flexibel rubber. EPDM heeft een langere levensduur en is makkelijker te verwerken dan dakleer.

EPDM is goed bestand tegen Uv-straling en kan verschillende extreme temperaturen van -75 tot +125 graden overbruggen. Qua prijs is EPDM aantrekkelijker dan andere soorten dakbedekking. Dit kom omdat EPDM een lange levensduur heeft en daardoor perfect past in de steeds groener wordende samenleving waar we ons nu in bevinden.

Heb ik een vergunning nodig voor een veranda of overkapping?

Als u een veranda wilt bouwen, kan het zomaar zijn dat u een vergunning nodig heeft.
Dit heeft te maken met de grootte van uw veranda, de afstand tot openbare groenvoorzieningen en de afstand tot de buren. De gemeente mag u verplichten de veranda af te breken, als u geen vergunning heeft, maar deze wel nodig had. Hiervoor kunt u het beste altijd informeren naar de regels binnen uw gemeente!

Technische weetjes veranda's en overkappingen

  • Voor het afschot van het dak van uw veranda, hanteren wij de volgende formule.
    15 cm afschot per strekkende meter. Bijvoorbeeld: 3 x 15 cm = 45 cm afschot.
  • Om de dikte van de liggers te berekenen, hanteren wij +/-5 cm per 1 meter vrije overspanning.
    Is uw dak 3 meter breed, dan rekent u. 3 x 5 cm = een ligger van 15 cm hoog.

Voor het behoud van uw hout, kunt u het beste het hout behandelen. Dit kan met onze mooie beitsen die bij ons op de website staan. Dit verlengt altijd de levensduur van uw hout.

Om de levensduur van uw palen te verlengen kunt u ze het beste op betonpoeren plaatsen of in paalpunten. Als u hout direct in de grond verwerkt, zullen de palen altijd gaan rotten.

Kan ik een maatwerk veranda laten maken?

Wilt u graag een veranda, maar staat uw maat niet op onze webshop. Laat het ons weten! De kracht van Houthandel van Gelder is namelijk, dat wij veranda’s op maat af kunnen leveren. U kunt een vrijblijvend advies aanvragen en een afspraak maken met onze adviseur. Er word gekeken naar wat uw exacte wensen zijn en wat wij als bedrijf daarin voor u kunnen betekenen. Welk soort hout u wilt, en welk soort platen er op uw dak moeten komen. Ook is het mogelijk de veranda door ons op te laten bouwen.

[products=blog_maatwerk_tuin_overkapping]

Wilt u een afspraak maken? Mail dan naar [email protected]

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Winkel met webshop
Houthandel sinds 1979. Wij hebben naast onze webshop, ook een winkel nabij Zwolle.
Bezorging
Gratis levering vanaf €1500,-. Levertijd gemiddeld 7 werkdagen
Ruime voorraad
Ruime voorraad hout: zowel online, als in onze winkel
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter. Let op, uw reactie wordt gepubliceerd onder het artikel. Dit is geen contactformulier.

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!