Houthandel van Gelder tel:+31 (0)38 376 0173 - Offerte aanvragen? Contact

Wat kunt u allemaal in ons beton tegenkomen?

BETON

Beton is een materiaal dat zeer sterk is en een lange duurzaamheid heeft. Dit wordt daarom ook steeds vaker toegepast. Beton en hout is een mooie combinatie en word bijvoorbeeld veel gebruikt in onze hout beton schuttingen. Door gebruik van bijvoorbeeld betonnen onderplaten komt het hout niet direct in contact met de grond waardoor het hout langer meegaat. We hebben een breed aanbod in betonpoeren, palen en onderplaten.

Scheurtjes

Ondanks dat beton erg sterk is kunnen er scheurtjes ontstaan in het productieproces, transport of het plaatsen. Het beton is voorzien van wapeningsstaal, waardoor deze scheurtjes geen invloed hebben op de constructie of draagkracht van het beton. Eventueel kunnen de scheurtjes weggewerkt worden door het beton te behandelen met een betoncoating.

“Afgebroken hoeken”

Het wil weleens voorkomen dat er bij het storten van het beton een steentje of zand in de hoeken van de mal terechtkomen waardoor na het drogen de scherpte van een hoek kan ontbreken of bijvoorbeeld bij de betonpalen met diamantkop het puntje mist.

Roest

Dit kan veroorzaakt worden door verschillende oorzaken. De meest voor de hand liggende oorzaak is het achterblijven van bijvoorbeeld binddraad, ook verontreinigingen zoals pyriet in het toeslagmateriaal kunnen roestplekken veroorzaken.

U kunt hiervoor (schoonmaak)azijn of zelfs cola gebruiken. Gewoon er op gieten een nacht laten liggen, daarna schrobben. Om eventueel dit proces tegen te gaan, raden wij aan om het beton te behandelen met betoncoating.

Verkleuren

Antraciet beton bevat koolstof die zorgt voor de juiste kleur. Antraciet beton zal naarmate de tijd verstrijkt verkleuren en steeds lichter worden. Om dit proces tegen te gaan, raden wij aan om het beton te behandelen met betoncoating.

Witte vlekken  

In beton zit kalk wat uit het beton kan ‘bloeden’ als het buiten geplaatst wordt. Dit zorgt vaak voor witte vlekken en strepen. Deze worden na verloop van tijd minder, omdat het kalk dan volledig uit het beton weggetrokken is. Om dit proces tegen te gaan, raden wij aan om het beton te behandelen met betoncoating.

 

U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x