Menu
EUR

Douglas Veranda

Zelfbouw veranda bouwen? Bestel hier een douglas veranda bouwpakket

Een douglas veranda is een veranda van douglashout. Deze houten veranda wordt opgebouwd van douglas staanders en liggers. Door gebruik te maken van schoren wordt extra stevigheid verkregen. Bij een veranda wordt het dak veelal gemaakt van transparante polycarbonaat platen of een glazen dak van glas. Een andere optie is om te kiezen voor een dak van zonnepanelen of een dicht dak.

Goedkoop een douglas veranda kopen voor in uw tuin? Met een zelfbouw pakket kunt u veel besparen op de prijs van uw veranda. U kunt met dit pakket goedkoop uw veranda zelf maken. Houthandel van Gelder verkoopt naast bouwpakketten, ook complete materiaalpakketten. Het voordeel van een materiaalpakket is dat de prijs van dit type veranda lager ligt. Het is goedkoper omdat het douglas hout nog niet bewerkt is. Bij deze veranda's zijn staanders en liggers dus nog niet ingekeept en is er ook nog niet voorgeboord. Bijkomend voordeel is dat u zelf de maatvoering kunt bepalen.

Wat zijn de voordelen van een douglas veranda?

Let op: wij verkopen ook materiaalpakketten ofwel een dhz (doe het zelf) veranda of overkapping. Zoals de naam al suggereert moet wanneer u de overkapping of veranda gaat bouwen zelf het hout te bewerken. Het hout moet op de juiste maat afgekort worden, voorzien worden van inkepingen en voorgeboord worden. Hiervoor is ook een duidelijke uitleg beschikbaar in de vorm van een handleiding.

Een houten veranda beschermt tegen alle weersinvloeden en zorgt in uw tuin voor een schitterend geheel. Kortom, een houten veranda van Van Gelder Hout is een echte aanwinst voor uw woon- en tuinplezier.

Douglas veranda zijn te bestellen in diverse afmetingen

Bij houthandel van Gelder kunt u een douglas veranda bestellen van diverse afmetingen en dieptes.  Bestel een douglas veranda 2,5 meter diep, 3 meter diep, 3,5 meter diep en zelfs een veranda van 4 meter diep. De veranda's zijn voorzien van polycarbonaat dakplaten opaal of helder. Een douglas veranda is een aanwinst voor uw tuin. U kunt een zelfbouw douglas veranda over overkapping aan een schuur of woning bouwen.

Veelgestelde vragen douglas veranda's

Bekijk hier alle veelgestelde vragen met betrekking tot onze materiaalpakketten voor douglas veranda's.

Wat kost een douglas veranda?

Een gemiddelde veranda kost tussen de €1000,- en de €3000,-. De prijs van een veranda wordt bepaald door verschillende factoren. Zo is een materiaalpakket goedkoper dan een bouwpakket. Ook de afmeting van een veranda bepaald in grote mate de prijs en is eikenhout duurder.

Kan ik mijn veranda zelf bouwen?

Ja, met ons veranda bouwpakket kunt u uw veranda zelf bouwen. Daarbij kunt u kiezen uit een bouwpakket die compleet voorbereid is of kunt u kiezen voor een materiaalpakket. Bij een materiaalpakket bent u flexibel in de maatvoering. Daarbij moet u zelf het hout voorboren, inkepen en eventueel afkorten. Dit is geschikt voor de meer gevorderde klusser.

Wat is het verschil tussen een douglas veranda geschaafd of fijnbezaagd?

Fijnbezaagd hout is zoals gezegd gezaagd hout en heeft een robuust uiterlijk. Geschaafd douglas hout heeft een glad uiterlijk. Ook kan het hout door het schaven een andere maat hebben. Douglas balken 15x15 hebben na het schaven een afmeting van ongeveer 14x14 cm.

Wat is het verschil tussen een douglas veranda bouwpakket en een materiaalpakket?

Bij een bouwpakket is de veranda compleet bewerkt. het geheel hoeft alleen nog in elkaar gezet te worden. Een materiaalpakket bevat alle materialen die nodig zijn voor het bouwen van je zelfbouw veranda. Een materiaalpakket is meer geschikt voor de gevorderde klusser. Bij een materiaalpakket ofwel doe-het-zelf pakket moeten de inkepingen nog in het houw gemaakt worden, moet er voorgeboord worden en dient het hout op de juiste afmeting afgekort te worden.

Hoe lang gaat een douglas veranda mee?

Een douglas veranda gaat tussen de 10 en 15+ jaar mee. De levensduur wordt bepaald door het onderhoud. Door de beitsen is het hout extra beschermd tegen weer en wind. Verder is het toepassen van betonpoeren belangrijk. Dit voorkomt dat staanders in aanraking komen met het grondwater. Zo wordt houtrot voorkomen. Ook de polycarbonaat platen zullen na verloop van tijd minder mooie worden. Eventueel kunnen deze ten zijner tijd ook vervangen worden. 

Welke modellen veranda's en overkappingen zijn er nog meer te koop?

Naast een douglas veranda aan huis kunt u bij ons ook slagen voor een houten overkapping met plat dak. Voor wie nog meer luxe wenst kunt u bij ons een douglas kapschuur bouwpakket kopen.

 

Winkel met webshop
Houthandel sinds 1979. Wij hebben naast onze webshop, ook een winkel nabij Zwolle.
Bezorging
Gratis levering vanaf €1500,-. Levertijd gemiddeld 7 werkdagen
Ruime voorraad
Ruime voorraad hout: zowel online, als in onze winkel
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!