Menu
EUR

Underlayment

Underlayment platen kopen 18mm, 12mm en 9mm

Een underlayment plaat is een type constructieplaat dat veel wordt gebruikt als onderlaag voor vloeren, wanden en daken in de bouw. Underlayment als vloerplaat is vaak de basis voor vloerbedekking zoals laminaat, tapijt, vinyl of tegels. Verder worden underlayment platen toegepast als gevelbekleding, als dakplaat in dakconstructies en als wandbekleding. Underlayment platen staan ook wel bekend als 'underlayment triplex'. Underlayment bestaat uit dunne houtfineerlagen welke onder hoge druk samengeperst en verlijmd worden. 

Underlayment platen of OSB platen kopen? Een Underlayment plaat is sterk en heeft een dragende functie. Underlayment is opgebouwd uit meerdere fineer lagen en heeft een tong en groef. Deze constructie platen zijn ideaal als vloerplaten voor vloeren, ondervloeren, dakbeschot platen, wandbekleding, verpakking en andere dragende constructies in een droog klimaat.

Underlayment Plaat Elliottis is WPB verlijmd en is toepasbaar in ondervloeren, vloeren, wandbekleding, verpakking, dakbeschot en andere dragende constructies in een droog klimaat. Underlayment Plaat Fins Vuren wordt geleverd onder PEFC en bestaat uit 6 lagen vuren fineer, kwaliteit II/III, verlijming WBP.

Underlayment op maat laten zagen

Let op: Wij kunnen underlayment op maat zagen. Wilt u een underlayment plaat op maat laten zagen? Maatwerk is op bestelling mogelijk. Stuur uw afmetingen op naar [email protected] en wij doen u een passende offerte. Zodra uw bestelling klaar is dan nemen wij contact met u op.
4 Producten
Toon:
Aanbieding
Van Gelder Hout
Underlayment plaat Elliottis 2440x1220x9mm. Elliotti Pine underlayment platen van 9 mm met rechte kanten. Dit is één van de goedkoopste plaatmateria... Meer
Dikte:
9 mm
Breedte:
122 cm
Lengte :
244 cm
Underlayment plaat Elliottis 2440x1220x9mm. Elliotti Pine underlayment...
Prijs vanaf
€20,95 €17,31
€20,95 per Stuk
 
  Bekijken
Aanbieding
Van Gelder Hout
Underlayment plaat Elliottis 2440x1220x12mm. Elliotti Pine underlayment platen van 12 mm met rechte kanten. Dit is één van de goedkoopste plaatmater... Meer
Dikte:
12 mm
Breedte:
122 cm
Lengte :
244 cm
Underlayment plaat Elliottis 2440x1220x12mm. Elliotti Pine underlaymen...
Prijs vanaf
€26,95 €22,27
€26,95 per Stuk
 
  Bekijken
Staffelkorting
Van Gelder Hout
Underlayment plaat Elliottis 2440x1220x18mm. Elliotti Pine. De sterke Elliottis underlayment platen 18mm worden veelal gebruikt voor vloeren, bekistin... Meer
Dikte:
18mm
Breedte:
122 cm
Lengte :
244 cm
Underlayment plaat Elliottis 2440x1220x18mm. Elliotti Pine. De sterke ...
Prijs vanaf
€36,75 €30,37 €30,85 €25,50
€30,85 per Stuk
 
  Bekijken
Van Gelder Hout
Underlayment Fins vurenhout 2440x1220x18mm, Wbp verlijmd. Fins vuren underlayment 18mm is onder andere te gebruiken als vloerplaat of als dakbeschot. Meer
Dikte:
18 mm
Breedte:
122 cm
Lengte :
244 cm
Underlayment Fins vurenhout 2440x1220x18mm, Wbp verlijmd. Fins vuren u...
Prijs vanaf
€64,95 €53,68 €51,15 €42,27
€51,15 per Stuk
 
  Bekijken
Toon 1 - 4 van 4
Underlayment

Wat zijn de voordelen van underlayment platen?

Een underlayment plaat kan door de kruislingse verlijming van het fineer sterker zijn dan het oorspronkelijke materieel. Voor decoratieve doeleinden en zichtwerk raden wij het aan om underlayment platen 18mm toe te passen in uw project. OSB 3 platen hebben namelijk doordat deze plaat uit geperste houtspaanders bestaat, een ruwer uiterlijk met een minder mooie hout structuur. Al wordt OSB juist door dit robuuste uiterlijk, de laatste jaren steeds meer gewaardeerd en toegepast als zichtwerk.

Samengevat heeft underlayment de volgende voordelen:

  • Door het lamineren en verlijmen wordt een hoge sterkte verkregen van de plaat. Het is een stabiele basis van een constructie;
  • Underlayment platen hebben een glad en vlak oppervlak. Het is een goede egale basis voor een vloerafwerking of een wandafwerking. Vloerbedekking of een wandafwerking kan goed hechten en  eenvoudig aangebracht worden.
  • Een underlayment plaat is sterk en licht van gewicht. Het wordt vaak toegepast in houten constructies.
  • Underlayment kan geverfd, gelakt of op een andere wijze afgewerkt worden.

Underlayment plaat bestellen?

Goedkoop underlayment kopen tegen een scherpe prijs? Wij hebben diverse underlayment platen op voorraad. U kunt ons underlayment bestellen in de webshop of deze platen direct bij onze houthandel kopen. Bestel nu goedkoop constructieplaten zoals underlayment Elliottis en Fins underlayment.

Underlayment is verkrijgbaar in verschillende diktes

Underlayment is verkrijgbaar in de de diktes 9mm, 12mm en 18 mm

Underlayment 18mm

De dikke underlayment platen met een dikte van 18mm zijn verkrijgbaar als Elliottis Pine underlayment plaat en als Fins Vuren underlayment plaat. Elliotis Pine is meer robuust en Fins vuren is een meer verfijnde underlayment plaat. Kwalitatief staat Fins vuren aan de top. De prijs van Fins Vuren underlayment ligt echter een stuk hoger. Elliotis Pine underlayment is de goedkoopste optie.

Underlayment 12mm

De underlayment platen met een dikte van 12mm zijn verkrijgbaar als Elliottis Pine underlayment plaat. Goede optie wanneer er op de kosten gelet moet worden en een dikte van 18mm niet nodig is voor de constructie.

Underlayment 9mm

De dunne underlayment platen met een dikte van 9mm zijn verkrijgbaar als Elliottis Pine underlayment plaat. Deze underlayment platen zijn goedkoop, maar ook minder sterk.

Toepassingen underlayment platen

Dit materiaal kent een breed aantal toepassingen. Underlayment platen kun je toepassen als:

  • Vloerplaat
  • Dakbeschot
  • Voor decoratieve doeleinden en interieur
  • Voor constructieve doeleinden
  • Bekistingen
  • Wanden

Wat is underlayment?

Underlayment is een constructieplaat die veel wordt gebruikt als basis voor vloeren, wanden en daken. Underlayment verkrijgt haar sterkte doordat verschillende fineerlagen onder hoge druk met elkaar verlijmd zijn. Uiteindelijk krijg je dan een materiaal dat zelfs sterker is dan het oorspronkelijke materiaal. Het materiaal valt onder de categorie multiplex.

Hoe dik is een underlayment plaat?

Underlayment platen zijn verkrijgbaar in de volgende diktes: 18mm, 12 mm en 9 mm. De standaard afmeting van underlayment is 2440x1220mm.

Wat is het verschil tussen underlayment en een OSB-plaat?

Het verschil tussen underlayment en een OSB-plaat zit in de opbouw van de plaat. Underlayment is opgebouwd uit diverse fineerlagen die watervast verlijmd zijn. Een OSB-plaat is opgebouwd uit houtsnippers die onder hoge druk samengeperst en verlijmd zijn. Underlayment platen zijn sterker, maar ook duurder door de meer hoogwaardige materialen die in de plaat verwerkt zijn. Underlayment is goed geschikt voor daken en vloeren.

Kan underlayment tegen water?

Underlayment is vochtwereld en watervast. Het materiaal is daarom toepasbaar in vochtige ruimtes binnenshuis. Het is niet waterbestendig. Wij raden het af om underlayment buiten te gebruiken in situaties waarbij het materiaal direct in aanraking komt met vocht en regen. Underlayment buiten toepassen is dus niet verstandig.

Wat is goedkoper, underlayment of een OSB plaat?

Ten opzichte van underlayment zijn OSB platen goedkoper. De prijs van underlayment 18mm (2440x1220cm) bedraagt €30,85 per stuk. De prijs van een OSB plaat 18mm (2440x1220cm) ligt op €34,25 per stuk. (Prijspeil juni 2024)

Prijs
Min Max
Sluiten
Winkel met webshop
Houthandel sinds 1979. Wij hebben naast onze webshop, ook een winkel nabij Zwolle.
Bezorging
Gratis levering vanaf €1500,-. Levertijd gemiddeld 7 werkdagen
Ruime voorraad
Ruime voorraad hout: zowel online, als in onze winkel
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!