Menu
EUR

Geïmpregneerd Hout

Wat is geïmpregneerd hout?

Geïmpregneerd hout is hout dat behandeld is met chemicaliën om het te beschermen tegen aantasting door schimmels, insecten en andere vormen van biologische aantasting. Dit proces van verduurzamen staat bekend als houtimpregnatie. Het hout wordt meestal onder druk geïmpregneerd met een impregneer middel. Ook kan het hout geweekt worden in een oplossing met een impregneermiddel. Geimpregneerd hout wordt vaak buiten toegepast in de tuin als schutting, tuinpaal, als wandbekleding of in overkappingen.

Wat zijn de voordelen van geïmpregneerd tuinhout?

Geimpregneerd hout kent diverse voordelen. De voordelen van geïmpregneerd hout zjin:

Is thermohout een alternatief voor geïmpregneerd hout?

Thermisch gemodificeerd hout is een duurzaam alternatief voor geïmpregneerd hout. Thermohout is doormiddel van een warmtebehandeling verduurzaamd. Wij adviseren bij thermohout wél om direct grondcontact te vermijden.

Geïmpregneerd hout kopen?

Geïmpregneerd tuinhout kopen? Bij ons kunt u onder onder geïmpregneerd vurenhout, grenen en douglas hout kopen. Bekijk hier ons assortiment geïmpregneerd hout zoals geïmpregneerde rabatdelen, schuttingplanken, tuinplanken, schaaldelen, balken en schuttingpalen. Geïmpregneerd hout wordt veel gebruikt voor buitentoepassingen zoals schuttingen, gevelbekleding van schuren en overkappingen.

Groen geïmpregneerde planken

Populair zijn onze groen geïmpregneerde grenen schuttingplanken. Deze schuttingplanken zijn geschaafd en hebben ronde kanten. In diverse lengtes te bestellen in onze webshop. Voor wie een robuust uiterlijk aan een constructie of hekwerk wil geven zijn schaaldelen een goede optie. Deze zijn zowel behandeld als onbehandeld te bestellen.

Geïmpregneerde balken en palen

Geïmpregneerde balken en geïmpregneerde palen zijn relatief goedkoop. Ze gaan lang mee en worden veelal gebruikt als tuinhout. Bijvoorbeeld als schuttingpaal in een schutting. Gebruik hierbij wel onze ijzeren paalpunten.

Geïmpregneerde rabatdelen

Geïmpregneerde rabatdelen zijn een goed alternatief voor douglas rabatdelen. Deze relatief goedkope rabatdelen worden toegepast als gevelbekleding van schuren en overkappingen, als schutting en diverse andere toepassingen. Het voordeel van halfhouts rabat is dat je deze planken in de toekomst makkelijker kunt vervangen.

Geïmpregneerd hout kopen?

Geïmpregneerd tuinhout wordt veel gebruikt in tuinen. Bij Houthandel van Gelder kunt u een breed assortiment geïmpregneerd hout kopen. Wij leveren dit hout door heel Nederland of u kunt het zelf komen afhalen bij onze houthandel.

Winkel met webshop
Houthandel sinds 1979. Wij hebben naast onze webshop, ook een winkel nabij Zwolle.
Bezorging
Gratis levering vanaf €1500,-. Levertijd gemiddeld 7 werkdagen
Ruime voorraad
Ruime voorraad hout: zowel online, als in onze winkel
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!