Menu
EUR

Overkappingen

Een vrijstaande overkapping in je tuin of een veranda overkapping aan huis is ideaal voor extra leefruimte en bergruimte. Je zit lekker beschut onder je overkapping en bent beschermd tegen zon en regen. Desgewenst kan een overkapping voorzien worden van een schuur of kleine berging voor extra opbergruimte. Een houten overkapping kan dicht gemaakt worden en voorzien worden van een glazen schuifwand met glazen schuifdeuren. Een dichte overkapping is geschikt als tuinkamer. Je kunt hier diverse overkappingen kopen zoals een kapschuur met berging, een carport kapschuur, een houten overkapping met plat dak of een overkapping met schuin dak. 

Houten overkapping kopen in de tuin

Op zoek naar een houten overkapping voor je tuin of huis? Houthandel van Gelder biedt diverse opties, zoals een overkapping aan huis, een overkapping met zadeldak, een overkapping met plat dak of luxe varianten zoals een overkapping met schuur of berging. Ontdek onze grote en kleine overkappingen nu!

Houten overkappingen tuin

Houten overkapping kopen voor in de tuin of aan huis? Een overkapping van hout is een aanwinst voor je tuin. Houten overkappingen zijn te bestellen in diverse soorten zoals een overkapping aan huis, een overkapping met zadeldak, een overkapping met plat dak of een extra luxe overkapping met schuur. Vaak wordt een overkapping als tuinhuis of tuinverblijf gebruikt. Maar het is bij sommige modellen ook mogelijk om deze te gebruiken als carport. Je vindt hier zowel grote overkappingen en kleine overkappingen.

Wat is het verschil tussen een overkapping bouwpakket en een overkapping materiaalpakket?

Overkappingen zijn leverbaar als bouwpakket of als materiaalpakket. Een materiaalpakket bevat alle materialen om een overkapping te bouwen. Te denken valt hierbij aan hout, ijzerwaren en dakbedekking. Belangrijk kenmerk van een materiaalpakket is dat het hout niet bewerkt is. je moet dus nog zelf inkepingen maken en het hout op lengte maken. Bij een bouwpakket voor een overkapping of veranda zijn alle staanders en liggers al voorbewerkt. Je hoeft de overkapping dus alleen nog maar te monteren.

 

Veelgestelde vragen over overkappingen

Bekijk hier de meeste gestelde vragen over het online bestellen van een overkapping, veranda, carport en kapschuur.

Waarom een overkapping kopen?

Een veranda of overkapping is ideaal om onder te verblijven. Een overkapping aan huis of een vrijstaande overkapping in de tuin biedt beschutting tegen weer en wind. Zeker wanneer de overkapping voorzien is van een glazen schuifwand of een verandazeil verlengt deze het buitenseizoen. Voor extra bergruimte is een houten schuur met overkapping ideaal.

Wat is een overkapping bouwpakket?

Een overkapping bouwpakket is een complete overkapping die als bouwpakket geleverd wordt. Bij een bouwpakket is alles al precies op maat gemaakt. Ook is het hout bewerkt en voorzien van inkepingen. Je hoeft de overkapping alleen nog maar te laten monteren of zelf te plaatsen in je tuin.

Kan ik een overkapping van hout zelf maken?

Een houten overkapping kun je uitstekend zelf maken. Wij hebben in onze webshop alle losse materialen hiervoor beschikbaar. Daarnaast bieden wij overkappingen aan als materiaalpakket. Dit pakket bevat alle materialen voor een overkapping. Tevens kun je een overkapping bouwpakket kopen. Bij een bouwpakket is het hout al voorbewerkt en hoef je de overkapping alleen nog maar zelf te plaatsen en zelf te monteren.

Welke overkappingen zijn er?

Overkappingen zijn er in verschillende groottes en vormen. Van een grote overkapping tot een compacte kleine overkapping, alles is mogelijk. 

Welke houtsoorten worden gebruikt voor overkappingen?

Houten overkappingen moeten lang mee gaan. Daarom zijn slecht enkele houtsoorten geschikt. De beste houtsoorten voor een overkapping zijn douglas hout en eikenhout. Daarnaast wordt er ook wel geïmpregneerd hout toegepast zoals geïmpregneerd grenen.  

Kan ik een houten overkapping aan huis plaatsen?

Er zijn diverse houten overkapping beschikbaar die je aan je woning of aan een schuur kunt plaatsen. Een overkapping aan huis kan een houten veranda zijn met polycarbonaat dak of een overkapping met plat dak. In verband met lichtinval in je woning is een lichtstraat of zijn lichtkoepels wel aan te raden.

Waarom dak isolatie bij een overkapping?

Het isoleren van het dak van een overkapping klinkt niet logisch. Vanzelfsprekend isoleert isolatie het dak. Maar het heeft ook een ander groot voordeel. Door het dak van je overkapping te isoleren voorkom je condensvorming. En zo voorkom je uiteindelijk dat het dakbeschot gaat schimmelen en uiteindelijk rotten. je overkapping gaat langer mee.

Kan een houten overkapping ook als carport gebruikt worden?

Een terrasoverkapping kan zeker gebruikt worden als houten carport. De overkapping moet dan wel de juiste afmeting hebben voor je auto. Voor wordt een overkapping met plat dak gebruikt als carport. Bij een grote tuin is een grote houten kapschuur ook te gebruiken als eiken of douglas houten carport. carports zijn ook compleet verkrijgbaar als bouwpakket. Twijfel je over de gewenste afmeting? Neem dan contact met ons op.

Wat kost een overkapping?

De kosten van een overkapping liggen tussen de €800,- voor een kleine douglas houten veranda en de €5700,- voor een luxe grote eiken veranda. Dit is exclusief eventuele zijwanden en achterwanden. Deze kun je direct mee bestellen in onze shop.

Winkel met webshop
Houthandel sinds 1979. Wij hebben naast onze webshop, ook een winkel nabij Zwolle.
Bezorging
Gratis levering vanaf €1500,-. Levertijd gemiddeld 7 werkdagen
Ruime voorraad
Ruime voorraad hout: zowel online, als in onze winkel
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!