Houthandel van Gelder tel:+31 (0)38 376 0173 - Offerte aanvragen? Contact

Douglas Hout

Douglas hout kopen bij de 'NR. ① in Douglashout' voor de beste prijs zoals douglas planken, balken, Zweeds rabat, palen en vlonderplanken

Bij Houthandel van Gelder kunt u goedkoop douglas hout kopen in vele afmetingen. Douglashout is het ideale tuinhout en wordt bijvoorbeeld toegepast bij de bouw van de populaire douglas overkapping, een schutting, schuur of vlonder.

Wat is douglas hout?

Douglas hout is het hout van de douglas spar. Het hout van de douglasspar wordt ook wel douglas hout genoemd. Het kernhout van onder klasse 3-4 en is matig duurzaam bij grondcontact. Douglas hout gaat onbehandeld 10 tot 15 jaar mee. Douglashout heeft een bij jong hout een 'rood bruine' en bij wat ouder hout een licht geel bruine kleur en is harshoudend. Het hout heeft een warme uitstraling en is razend populair voor het bouwen van veranda's, pergola's, tuindeuren, overkappingen, schuren en schuttingen. Het hout is zowel goed met handgereedschap te bewerken maar ook goed machinaal te bewerken. Douglas hout wordt na verloop van tijd grijs. Dit proces kan vertraagd worden door het hout te beitsen. Bekijk hier ook de meest gestelde vragen. De laatste jaren zie je ook steeds meer zwart gebeitst douglas hout in combinatie met blank hout. Ook qua kosten valt het mee. Mede door de prijs van douglas hout heeft deze houtsoort een sterke opmars gemaakt. Dit ten kosten van andere houtsoorten zoals hardhout.

Douglas hout eigenschappen

Wat zijn de eigenschappen van douglashout? Bekijk hieronder een korte samenvatting van de eigenschappen van deze populaire houtsoort.

 1. Onbehandeld douglas hout heeft een levensduur van 10 a 15 jaar en valt onder klasse 3-4
 2. Het hout is roodbruin of geelachtig en bevat hars.
 3. Douglas heeft een mooie tekening met een mooie houtnerf.
 4. Relatief lage prijs ten opzichte van bijvoorbeeld hardhout.
 5. Het is één van de hardste naaldhout soorten in Europa.
 6. Zeer populair als tuinhout.
 7. Goed bewerkbaar.
 8. Ons douglas hout komt uit verantwoord beheerde bossen.
 9. Douglas hout wordt na verloop van tijd grijs.
 10. Met een beits of olie kunt u de levensduur verlengen en/of de kleur beter behouden.

Douglas hout kopen

Online douglas hout kopen voor de beste prijs? In onze douglashout houthandel kunt u tegen zeer scherpe prijzen online douglas hout bestellen. Ons ruime assortiment bestaat onder andere uit houten douglas balken, douglas planken, douglas rabatdelen, regels, Zweeds rabat, vlonderplanken en schuttingplanken. Ook geschaafd douglas hout. Veel keuze en douglas hout kopen voor een scherpe prijs! Wij verkopen ook de populaire zwarte douglas planken. Douglas tuinhout is zeer populair. Bestel goedkoop douglas hout bij Houthandel van Gelder. Douglashout wordt buiten onder andere toegepast in veranda's, schuttingen, schuren en overkappingen. Wij bezorgen door heel Nederland.

Goedkoop douglas hout

Lariks douglashout is het nieuwe tuinhout. Vers gezaagd douglas hout kopen tegen een scherpe prijs? Wij zijn een gespecialiseerde douglas houthandel met eigen inkoop. Douglas balken, palen en planken nodig? Houthandel van Gelder heeft een grote voorraad en ons douglashout is altijd scherp geprijsd! Tevens verkopen wij douglas Zweeds rabatdelen, planken, palen, balken en vlonderplanken. Wij verkopen ook het populaire douglas rabat zwart. Bekijk ook eens onze goedkope douglas veranda's of bestel goedkoop steigerhout voor het zelf maken van steigerhouten meubels en tuinmeubels.

Douglashout buiten het hart gezaagd

Het douglashout dat wij in onze houthandel verkopen is buiten het hart gezaagd. Zo voorkom je scheurvorming en kromtrekken van het hout. Uitgezonderd zijn de dikke douglas balken 200x200mm (20x20cm). Heeft u vragen over ons hout? Dan kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Wat zijn de eigenschappen van douglas hout?

Douglas is één van de hardste Europese naaldhout soorten. Douglashout heeft onbehandeld een minimale levensduur van 10 tot 15 jaar en wordt na uitdroging steeds harder. Door de vlamstructuur heeft Douglas een warme uitstraling en een mooie rode kleur. Na verloop van tijd krijgt douglas hout een egale grijze kleur. Vergrijsd douglas hout is te voorkomen door het hout te behandelen met beits of olie. Lees meet over de eigenschappen van douglas hout in ons blog.

Toepassingen

Douglashout heeft een groot aantal toepassingsmogelijkheden. Het kan zowel binnen als buiten verwerkt worden. Buiten word dit douglas hout veel toegepast als tuinhout. Te denken valt aan een douglas schutting, veranda, garage, schuur of overkapping. U kunt ervoor kiezen om het hout te laten vergrijzen of om het te beitsen met bijvoorbeeld zwarte beits. Binnen kan dit hout bijvoorbeeld worden toegepast als constructiehout, voor een trap of als trendy steigerhouten meubels. U kunt bij ons douglas kopen in diverse afmetingen en bewerkingen. Wij leveren onder andere zwart gespoten douglas Zweeds rabat en zwart gedompeld Zweeds rabat en geschaafde douglas planken, balken en palen.

Douglas balken en palen

U kunt bij ons douglas balken bestellen in diverse afmetingen. Ook kunnen wij diverse afmetingen geschaafde douglas balken leveren. Douglas balken zijn onder andere te bestellen in de afmetingen 10x10 cm, 12x12 cm, 15x15 cm en 20x20 cm ofwel douglas balk 100x100 mm, 120x120 mm, 150x150 mm en 200x200 mm. Deze houten balken worden veel toegepast in buitenconstructies zoals overkappingen en veranda's. Douglas palen zijn te koop in onder andere de populaire afmetingen 10x10 cm, 12x12 cm, 15x15 cm en 20x20 cm ofwel douglas paal 100x100 mm, 120x120 mm, 150x150 mm en 200x200 mm. Een douglas paal heeft een robuust uiterlijk en is in vergelijking tot bijvoorbeeld een eiken balk relatief goedkoop. Douglas palen vind je veel terug in tuinoverkappingen.

Prijs douglas hout palen en balken

De kosten voor douglas hout zijn relatief laag. Zo is de prijs van een douglas paal 15x15 centimeter met een lengte van 3 meter slechts €42,90 ofwel €14,30,- per meter. Bekijk hieronder de prijs van douglas hout in diverse afmetingen douglas palen en balken.

Douglas hout balk afmetingen Balk lengte Vanaf prijs per meter
Douglas 10x10 cm 3, 4 en 5 meter € 8,85 per meter
Douglas 12x12 cm 3, 4 en 5 meter € 11,95 per meter
Douglas 15x15 cm 2,5, 3, 4, 5 meter * € 19,95 per meter
Douglas 20x20 cm 3, 4 en 5 meter * € 35,25 per meter
Douglas paal geschaafd 15x15 cm 2,5, 3, 4 en 5 meter € 23,05 per meter

Tabel 1: Prijs per m1 douglas paal en balk (prijzen onder voorbehoud van fouten)
* Voor douglas balken 15x15 cm van 6 meter geldt een meerprijs.

Douglas planken en Zweedse rabatdelen

Douglas planken kopen? U kunt hier onder andere douglas vlonderplanken, potdekselplanken, blokhutprofielplanken, vellingdelen, schuttingplanken en steigerplanken bestellen. Douglas planken worden toegepast als wandbekleding van bijvoorbeeld een schuur, als schuttingplank of als vlonderplank. Populair is douglas Zweeds rabat. Deze rabatdelen zijn ook verkrijgbaar als zwarte planken. Douglas Zweeds rabat kan zowel gespoten als gedompeld zijn. Gespoten rabat geeft een mooier en egaler eindresultaat. Gebruik voldoende regelwerk bij Zweeds rabat. Bij voorkeur hart om hart 60 cm. Schroef niet in het dunne gedeelte in verband met scheurvorming door werking van het hout.

Prijs douglas Zweeds rabat en douglas planken

De kosten van douglas planken en douglas Zweeds rabat kunt u vinden in onderstaande tabel. Zo is de prijs van zwart gespoten douglas Zweeds rabat met een lengte van 3 meter slechts € 14,40,- ofwel € 4,80,- per meter. Bekijk hieronder de prijs van douglas planken en Zweedse rabatdelen in diverse afmetingen. Dit betreft een selectie van ons totale assortiment douglas hout.

Douglas plank afmetingen Plank lengte Vanaf prijs per meter
Douglas vlonderplanken 28x140mm 3, 4 en 5 meter € 3,75 per meter
Douglas vellingdelen 120wb 3, 4 en 5 meter € 3,95 per meter
Douglas hout plank 22x200mm 3, 4 en 5 meter € 3,65 per meter
Douglas zweeds rabat 25-11x195mm fijnbezaagd 3, 4 en 5 meter € 4,25 per meter
Douglas Steigerplank 32x200mm 3, 4 en 5 meter € 5,00 per meter
Douglas hout plank 25x250mm 3, 4 en 5 meter € 6,50 per meter
Douglas Zweeds rabat zwart gedompeld 3, 4 en 5 meter € 4,75 per meter
Douglas Zweeds rabat zwart gespoten 3, 4 en 5 meter € 5,95 per meter
Douglas vellingdelen / dakbeschot 18x145 2,5, 3, 4 en 5 meter € 3,95 per meter

Tabel 2: Prijs en kosten douglas planken en rabatdelen (prijzen onder voorbehoud van fouten)

Waarom douglashout bestellen bij Houthandel van Gelder?

Houthandel van Gelder is één van de grootse en goedkoopste douglas houthandels in Nederland en België. Wij zijn jaren terug één van de eerste houthandels geweest die een ruim assortiment douglashout aan het assortiment hebben toegevoegd. Hierdoor hebben wij landelijke een goede naam opgebouwd en bekendheid gekregen als douglas hout specialist.

 • Wij importeren zelf ons douglas hout en kunnen het tegen een lage prijs aanbieden.
 • Zeer ruime eigen voorraad op onze eigen locaties.
 • Ruim assortiment vers gezaagde douglas balken, planken, Zweeds rabat zwart en onbehandeld, vlonderplanken, steigerhout en meer!
 • Wij bieden een goede service. Niet tevreden? Wij lossen het op!
 • U kunt uw bestelling ook zelf afhalen bij onze houthandel.
 • Wij bezorgen door heel Nederland en België tegen gunstige tarieven.
Lees verder
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x