Menu
EUR

Douglas Hout

Wat voor soort hout is Douglas hout?

Douglas hout is afkomstig van de Douglas Spar. Douglas hout is naaldhout en bevat hars. Veel douglashout komt uit Noordwest Europese landen zoals Frankrijk en Duitsland. Douglas hout wordt buiten veel toegepast in de tuin. Douglashout is qua prijs-kwaliteit één van de beste houtsoorten voor een schutting, veranda, overkapping, gevelbekleding of vlonder. Het hout heeft als voordeel dat het goed machinaal te bewerken is. Ook met handgereedschap kun je het relatief makkelijk bewerken. Douglas hout gaat onbehandeld 10 tot 15 jaar mee. Eventueel kunt u douglas tuinhout beitsen, voor een extra lange levensduur. Ook adviseren wij om het hout niet in direct contact met grond en vocht te laten komen. Gebruik voor een een veranda of overkapping daarom altijd betonpoeren.

De kleur van Douglas hout is geelrood tot geelbruin. Kenmerkend zijn ook de nerven en de mooie structuur van het hout. Na verloop van tijd zal Douglas (hout) vergrijzen. Het hout bevat relatief veel hars. Dit biedt ook een natuurlijke bescherming. Wij leveren douglas hout zowel fijnbezaagd als geschaafd. Ten opzichte van vuren (categorie 5) is douglas hout (categorie 3) harder. Ook heeft douglashout ten opzichte van vurenhout een warmere kleur. Douglas hout is veelal vers gezaagd. Houdt er daarom rekening mee dat het hout moet kunnen werken. Krimpscheuren aan de kopse kanten van planken of in douglas balken zijn een natuurlijk verschijnsel en een kenmerk van dit type hout. Houd bij planken altijd een overlap aan van 2 a 3cm.

Douglas hout kopen voor een scherpe prijs

Goedkoop goede kwaliteit douglas hout kopen tegen scherpe prijzen? Houthandel van Gelder is specialist in douglas hout. U kunt hier onder andere douglas palen en balken, douglas Zweeds rabat, douglas schuttingen en douglas planken bestellen. Douglas Hout is een houtsoort met een goede prijs-kwaliteitsverhouding en wordt veel toegepast als tuinhout. Wij hebben als gespecialiseerde houthandel een zeer ruime voorraad douglas hout. Douglashout wordt onder andere toegepast in een douglas overkapping of veranda, in een schutting, als wandbekleding in een schuur of tuinhuis en in vele andere houten constructies. 

Wij bezorgen hout aan huis in Nederland en België

Douglas hout laten bezorgen? Wij bezorgen in Nederland, België en de grensregio in Duitsland. Binnen Nederland is de verzending vanaf €1500,- gratis.

Waarom douglashout online bestellen bij Houthandel van Gelder?

Douglas hout bestellen kan tegenwoordig eenvoudig online. Houthandel van Gelder is één van de grootse en goedkoopste douglas houthandels in Nederland en België. Wij zijn jaren terug één van de eerste houthandels geweest die een ruim assortiment douglashout aan het assortiment hebben toegevoegd. Hierdoor hebben wij landelijke een goede naam opgebouwd en bekendheid gekregen als douglashout specialist.

 

Douglas balken en palen

U kunt bij ons douglas balken bestellen in diverse afmetingen. Ook kunnen wij diverse afmetingen geschaafde douglas balken leveren. Douglas balken zijn onder andere te bestellen in de afmetingen 10x10 cm, 12x12 cm, 15x15 cm en 20x20 cm ofwel douglas balk 100x100 mm, 120x120 mm, 150x150 mm en 200x200 mm. Deze houten balken worden veel toegepast in buitenconstructies zoals overkappingen en veranda's. Douglas palen zijn te koop in onder andere de populaire afmetingen 10x10 cm, 12x12 cm, 15x15 cm en 20x20 cm ofwel douglas paal 100x100 mm, 120x120 mm, 150x150 mm en 200x200 mm. Een douglas paal heeft een robuust uiterlijk en is in vergelijking tot bijvoorbeeld een eiken balk relatief goedkoop. Douglas palen vind je veel terug in tuinoverkappingen.

Prijs douglas hout palen en balken

De kosten voor douglas hout zijn relatief laag. Zo is de prijs van een douglas paal 15x15 centimeter met een lengte van 3 meter slechts €44,25 ofwel €15,75 per meter. Bekijk hieronder de prijs van douglas hout in diverse afmetingen douglas palen en balken.

Douglas hout balk afmetingen Balk lengte Vanaf prijs per meter
Douglas 10x10 cm 3, 4 en 5 meter € 6,30 per meter
Douglas 12x12 cm 3, 4 en 5 meter € 9,65 per meter
Douglas 15x15 cm 2,5, 3, 4, 5 meter * € 14,75 per meter
Douglas 20x20 cm 3, 4 en 5 meter * € 27,85 per meter
Douglas paal geschaafd 15x15 cm 2,5, 3, 4 en 5 meter € 16,95 per meter
 
 
 
 
 
 
 
 

Tabel 1: Prijs per m1 douglas paal en balk (prijzen onder voorbehoud van fouten)
* Voor douglas balken 15x15 cm van 6 meter geldt een meerprijs.

Douglas houten planken en Zweedse rabatdelen

Douglas planken kopen? U kunt hier onder andere douglas vlonderplanken, potdekselplanken, blokhutprofielplanken, vellingdelen, schuttingplanken en steigerplanken bestellen. Douglas planken worden toegepast als wandbekleding van bijvoorbeeld een schuur, als schuttingplank of als vlonderplank. Populair is douglas Zweeds rabat. Deze rabatdelen zijn ook verkrijgbaar als zwarte planken. Douglas Zweeds rabat kan zowel gespoten als gedompeld zijn. Gespoten rabat geeft een mooier en egaler eindresultaat. Gebruik voldoende regelwerk bij Zweeds rabat. Bij voorkeur hart om hart 60 cm. Schroef niet in het dunne gedeelte in verband met scheurvorming door werking van het hout.

Prijs douglas Zweeds rabat en douglas planken

De kosten van douglas planken en douglas Zweeds rabat kunt u vinden in onderstaande tabel. Zo is de prijs van zwart gespoten douglas Zweeds rabat met een lengte van 3 meter slechts € 14,40,- ofwel € 4,80,- per meter. Bekijk hieronder de prijs van douglas planken en Zweedse rabatdelen in diverse afmetingen. Dit betreft een selectie van ons totale assortiment douglas hout.

Douglas plank afmetingen Plank lengte Vanaf prijs per meter
Douglas vlonderplanken 28x140mm 3, 4 en 5 meter € 3,25 per meter
Douglas vellingdelen 130wb 3, 4 en 5 meter € 2,55 per meter
Douglas hout plank 22x200mm 3, 4 en 5 meter € 2,75 per meter
Douglas zweeds rabat 25-11x195mm fijnbezaagd 3, 4 en 5 meter € 2,99 per meter
Douglas Steigerplank 32x200mm 3, 4 en 5 meter € 4,25 per meter
Douglas hout plank 25x250mm 3, 4 en 5 meter € 4,85 per meter
Douglas Zweeds rabat zwart gedompeld 3, 4 en 5 meter € 3,35 per meter
Douglas Zweeds rabat zwart gespoten 3, 4 en 5 meter € 4,45 per meter
Douglas vellingdelen / dakbeschot 18x145 2,5, 3, 4 en 5 meter € 2,55 per meter
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Tabel 2: Prijs en kosten douglas hout planken en rabatdelen (prijzen onder voorbehoud van fouten)

 

Veelgestelde vragen douglas hout

Kan ik hier douglas hout kopen?

Ja, u kunt bij Houthandel van Gelder online douglas hout bestellen tegen scherpe prijzen. Wij bezorgen douglas hout door heel Nederland en België. Vanaf €1500,- is de bezorging in Nederland gratis. Wij hebben altijd een ruime voorraad.

Wat is douglas hout?

Douglas hout is het hout van de douglas spar. Het hout van de douglasspar wordt ook wel douglas hout of douglas lariks hout genoemd. Het kernhout van onder klasse 3-4 en is matig duurzaam bij grondcontact. Douglas hout gaat onbehandeld 10 tot 15 jaar mee. Douglashout heeft een bij jong hout een 'rood bruine' en bij wat ouder hout een licht geel bruine kleur en is harshoudend. Het hout heeft een warme uitstraling en is razend populair voor het bouwen van veranda's, pergola's, tuindeuren, overkappingen, schuren en schuttingen. Douglas hout is zowel goed met handgereedschap te bewerken, maar ook goed machinaal te bewerken. Douglas hout wordt na verloop van tijd grijs. Dit proces kan vertraagd worden door het hout te beitsen. De laatste jaren zie je ook steeds meer zwart gebeitst douglas hout zoals zwart Zweeds rabat in combinatie met blank hout.

Is het douglashout buiten het hart gezaagd?

Het douglashout dat wij in onze houthandel verkopen is buiten het hart gezaagd. Zo voorkom je scheurvorming en kromtrekken van het hout. Uitgezonderd zijn de dikke douglas balken 200x200mm (20x20cm). 

Wat zijn de eigenschappen van douglas hout?

Douglas Hout is één van de hardste Europese naaldhout soorten. Douglashout heeft onbehandeld een minimale levensduur van 10 tot 15 jaar en wordt na uitdroging steeds harder. Door de vlamstructuur heeft Douglas een warme uitstraling en een mooie rode kleur. Na verloop van tijd krijgt douglas hout een egale grijze kleur. Vergrijsd douglas hout is te voorkomen door het hout te behandelen met beits of olie. Lees meer over de eigenschappen van douglas hout in ons blog.

Wat zijn de eigenschappen van douglas hout?

De eigenschappen van douglashout zijn onder andere:

  1. Onbehandeld douglas hout heeft een levensduur van 10 a 15 jaar en valt onder klasse 3-4
  2. Het hout is roodbruin of geelachtig en bevat hars.
  3. Douglas heeft een mooie tekening met een mooie houtnerf.
  4. Relatief lage prijs ten opzichte van bijvoorbeeld hardhout.
  5. Het is één van de hardste naaldhout soorten in Europa.
  6. Zeer populair als tuinhout.
  7. Goed bewerkbaar.
  8. Douglas hout komt uit verantwoord beheerde bossen.
  9. Douglas hout wordt na verloop van tijd grijs.
  10. Met een beits of olie kunt u de levensduur verlengen en/of de kleur beter behouden.

Wat zijn de toepassingen van douglas hout?

Douglashout heeft een groot aantal toepassingsmogelijkheden. Deze houtsoort kan zowel binnen als buiten verwerkt worden. Buiten word dit douglas hout veel toegepast als tuinhout. Te denken valt aan een douglas schutting, veranda, garage, schuur of overkapping. U kunt ervoor kiezen om het hout te laten vergrijzen of om het te beitsen met bijvoorbeeld zwarte beits. Binnen kan dit hout bijvoorbeeld worden toegepast als constructiehout, voor een trap of als trendy steigerhouten meubels. U kunt bij ons douglas kopen in diverse afmetingen en bewerkingen. Wij leveren onder andere zwart gespoten douglas Zweeds rabat en zwart gedompeld Zweeds rabat en geschaafde douglas planken, balken en palen.

 
Winkel met webshop
Houthandel sinds 1979. Wij hebben naast onze webshop, ook een winkel nabij Zwolle.
Bezorging
Gratis levering vanaf €1500,-. Levertijd gemiddeld 7 werkdagen
Ruime voorraad
Ruime voorraad hout: zowel online, als in onze winkel
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!