Menu
EUR
Wat is Douglas hout?

Wat is Douglas hout?

Douglas hout kopen? Deze houtsoort is op dit moment één van de populairste houtsoorten. Het wordt veel toegepast in schuttingen, overkappingen, veranda's, schuurtjes, kapschuren en vele andere toepassingen. Lees hier alles over deze houtsoort.

Wat is Douglas hout?

Douglas hout is hout van de douglasspar. Het kernhout van de douglasspar valt onder klasse 3-4 en is dus matig duurzaam. Het is één van de hardste Europese houtsoorten en wordt na uitdroging steeds harder. Oorspronkelijk komt deze houtsoort uit het westen van Noord-Amerika. Later is de douglasspar ook aangeplant in Europa ten bate van de houtproductie.

Onbehandeld heeft deze houtsoort een levensduur van 10 tot 15 jaar. Dit hout heeft een rode kleur en een warme uitstraling. Door verwering verkleurt het hout naar een egale grijze kleur. Dit kun je enigszins voorkomen door gebruik te maken van een olie of beits. Lees hier meer over de eigenschappen van douglas hout.

Wat zijn de toepassingsmogelijkheden van douglashout?

Douglashout kan zowel binnen en buiten toegepast worden. Ten bate van de woningbouw kunt u denken aan douglas trappen, kozijnen, dakconstructies, gevelbekleding en deuren.

De laatste jaren is douglas tuinhout ook steeds populairder geworden. Mede ook omdat deze houtsoort duurzamer en goedkoper is dan hardhout. Het wordt onder andere toegepast als douglas schuttingplanken, voor de bekleding van schuren, voor de bouw van douglas overkappingen en veranda's en als vlonderplanken.

Douglashout kopen bij Houthandel van Gelder

In onze online houthandel vind u een groot assortiment douglashout. Naas onze eigen douglas overkappingen en veranda's kunt u bij ons ook douglas balken, planken, regels, planken en schoren kopen. Populair zijn onder andere onze douglas steigerplanken, douglas balken en douglas schuttingplanken.Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Winkel met webshop
Houthandel sinds 1979. Wij hebben naast onze webshop, ook een winkel nabij Zwolle.
Bezorging
Gratis levering vanaf €1500,-. Levertijd gemiddeld 7 werkdagen
Ruime voorraad
Ruime voorraad hout: zowel online, als in onze winkel
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter. Let op, uw reactie wordt gepubliceerd onder het artikel. Dit is geen contactformulier.

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!