Houthandel van Gelder tel:+31 (0)38 376 0173 - Offerte aanvragen? Contact

Wat is Douglas hout?

  • Geplaatst op
  • 0
Wat is Douglas hout?

Douglashout wordt toegepast als tuinhout en als bouwhout.

 

Douglas hout kopen? Deze houtsoort is op dit moment één van de populairste houtsoorten. Het wordt veel toegepast in schuttingen, overkappingen, veranda's, schuurtjes, kapschuren en vele andere toepassingen. Lees hier alles over deze houtsoort.

 

Wat is Douglas hout?

Douglas hout is hout van de douglasspar. Het kernhout van de douglasspar valt onder klasse 3-4 en is dus matig duurzaam. Het is één van de hardste Europese houtsoorten en wordt na uitdroging steeds harder. Oorspronkelijk komt deze houtsoort uit het westen van Noord-Amerika. Later is de douglasspar ook aangeplant in Europa ten bate van de houtproductie.

Onbehandeld heeft deze houtsoort een levensduur van 10 tot 15 jaar. Dit hout heeft een rode kleur en een warme uitstraling. Door verwering verkleurt het hout naar een egale grijze kleur. Dit kun je enigszins voorkomen door gebruik te maken van een olie of beits.

Wat zijn de toepassingsmogelijkheden van douglashout?

Douglashout kan zowel binnen en buiten toegepast worden. Ten bate van de woningbouw kunt u denken aan douglas trappen, kozijnen, dakconstructies, gevelbekleding en deuren.

De laatste jaren is douglas tuinhout ook steeds populairder geworden. Mede ook omdat deze houtsoort duurzamer en goedkoper is dan hardhout. Het wordt onder andere toegepast als douglas schuttingplanken, voor de bekleding van schuren, voor de bouw van douglas overkappingen en veranda's en als vlonderplanken.

 

Douglashout kopen bij Houthandel van Gelder

In onze online houthandel vind u een groot assortiment douglashout. Naas onze eigen douglas overkappingen en veranda's kunt u bij ons ook douglas balken, planken, regels, planken en schoren kopen. Populair zijn onder andere onze douglas steigerplanken, douglas balken en douglas schuttingplanken.


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter. Let op, uw reactie wordt gepubliceerd onder het artikel. Dit is geen contactformulier.
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.