Menu
EUR
Houten overkapping voor in de tuin kopen? Dit zijn de mogelijkheden!

Houten overkapping voor in de tuin kopen? Dit zijn de mogelijkheden!

Door: Raymond Heibrink Reacties: 0

De laatste jaren zijn houten overkappingen in de mode. Iedereen kent wel de kenmerkende kapschuren met een combinatie tussen onbehandeld en zwart douglas hout. Daarbij zijn de balken en staanders onbehandeld en wordt de kapschuur bekleedt met zwart gebeitst zweeds rabat. Vaak wordt de kapschuur met een schuur uitgerust. Zo ontstaat een combinatie tussen het praktische van een schuur en het fijne van een fijne leefplek.

Welke overkappingen zijn er voor mijn tuin?

Wij bieden voor onze klanten ook overkappingen aan. In de basis is daarin al een onderscheidt tussen een overkapping met plat dak en een overkapping met een zadeldak. Wanneer de constructie van een zadeldak aan de achterzijde doorloopt dan ontstaat het kenmerkende uiterlijk van een kapschuur

Houtsoorten: eikenhout en douglas hout

In Nederland worden douglas hout en eikenhout het meest toegepast in overkappingen. Deze houtsoorten zijn uitstekend geschikt voor het Nederlandse klimaat. Daarbij moet wel opgemerkt worden dat eikenhout nog een stukje duurzamer is en daardoor langer mee gaat. Door het hout van je overkapping te beitsen wordt de levensduur verlengt. Voorkom ook dat het hout in aanraking komt met vocht. Maak daarom altijd gebruik van poeren voor de staanders van je overkapping.

Wat zijn de verschillen tussen de overkapping bouwpakketten?

In de basis zul je denken ‘een bouwpakket is toch een bouwpakket?’. Niets is minder waar. Wij onderscheiden binnen ons bedrijf 3 typen bouwpakketten. 

1. Tuin overkapping materiaalpakket

Een materiaalpakket voor een kapschuur of overkapping is niets minder dan een bundel materialen. Wij hebben alle benodigde materialen voor een overkapping samengesteld in een pakket. Dit pakket wordt ook wel een dhz pakket genoemd. Belangrijk om te weten is dat je het hout nog zelf moet bewerken. Het is dus niet zo dat liggers al ingekeept zijn of dat schroefgaten al voorgeboord zijn. Bij een materiaalpakket dien je dit zelf te verzorgen. Het grote voordeel van een materiaalpakket is de relatief lage prijs. Ook ben je bij dit pakket veel flexibeler in de maatvoering. Wij leveren bij deze pakketten wel een handleiding met uitleg mee.

[products=blog_tuin_overkapping_materiaalpakket]

2. Tuin overkapping bouwpakket

Bij een bouwpakket voor een tuin overkapping is het hout al voorbewerkt. Dit pakket is ideaal voor bijvoorbeeld een vrijstaande overkapping waar de maatvoering minder van belang is. Ook scheelt het een hoop werk omdat deze kapschuur of overkapping slechts gemonteerd hoeft te worden. Het hout is al voorbewerkt. Dit is dus een overkapping die kant en klaar geleverd wordt.

[products=blog_tuin_overkapping_bouwpakket]

3. Maatwerk tuin overkapping

Vanuit onze werkplaats leveren wij ook maatwerk overkappingen voor je tuin.Desgewenst kunnen wij de overkapping op locatie plaatsen. Bij een maatwerk overkapping geniet je van de voordelen van de flexibiliteit in het ontwerp, dit in combinatie met het gemak van een bouwpakket. Door het plaatsen uit handen te geven heb je helemaal geen omkijken meer naar de overkapping en kan het genieten beginnen!

[products=blog_maatwerk_tuin_overkapping]


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Winkel met webshop
Houthandel sinds 1979. Wij hebben naast onze webshop, ook een winkel nabij Zwolle.
Bezorging
Gratis levering vanaf €1500,-. Levertijd gemiddeld 7 werkdagen
Ruime voorraad
Ruime voorraad hout: zowel online, als in onze winkel
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter. Let op, uw reactie wordt gepubliceerd onder het artikel. Dit is geen contactformulier.

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!