Menu
EUR
Houten overkapping aan huis? Dit zijn de mogelijkheden!

Houten overkapping aan huis? Dit zijn de mogelijkheden!

Door: Raymond Heibrink Reacties: 0

Een houten veranda aan huis of een houten overkapping aan huis vast is ideaal als serre. Met een materiaalpakket kun je deze overkapping aan huis zelf maken of je kunt het laten maken door onze werkplaats of je eigen timmerman. Voor een overkapping aan huis zijn er diverse mogelijkheden. Met een glazen schuifwand of verandazeil creëer je jouw eigen beschutte serre.

Welke soorten overkappingen zijn er?

Voor een veranda aan huis zijn er diverse mogelijkheden. 

  • Veranda met polycarbonaatplaten.
  • Veranda met glazen dak.
  • Overkapping met plat dak.
  • Veranda met zonnepanelen dak

Veranda met polycarbonaat platen

Het bekendst is de standaard veranda met een dak van polycarbonaatplaten. Deze kunststof platen zijn makkelijk te monteren en laten licht door. Dit is prettig voor het natuurlijke licht in je woning. Polycarbonaatplaten zijn er in 2 uitvoeringen helder en opaal. Polycarbonaatplaten opaal laten het licht diffuus door.

[products=blog_veranda_polycarbonaatplaten]

Veranda met glazen dak

Een houten veranda met glazen dak is een extra luxe oplossing voor een veranda aan huis. Een glazen dak oogt net iets luxer dan een kunstof dak. Het is ook een duurdere oplossing en glas is minder makkelijk te plaatsen.

[products=blog_veranda_glazen_dak]

Overkapping met plat dak

Een houten overkapping met een plat dak aan huis oogt luxe. Dit type overkapping is bewerkelijker en lastiger te plaatsen. Het nadeel van een plat dak is dat het geen licht doorlaat. Dit kan opgelost worden met een daklicht. Een terrasoverkapping met plat dak is zeer populair onder onze klanten. Desgewenst kan deze overkapping ook als vrijstaande overkapping geplaatst worden. Nieuw in 2024 zijn de eiken overkappingen met plat dak.

[products=blog_overkapping_plat_dak]

Veranda met zonnepanelen dak

Een bijzondere oplossing is houten veranda met een dak van transparante zonnepanelen. Deze zonnepanelen vormen samen een waterdicht dak. Heb je interesse in een veranda met een gedeeltelijk transparant zonnepanelen dak? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een offerte.

Welke houtsoorten kan ik gebruiken voor een overkapping aan mijn woning?

Vanzelfsprekend kunnen diverse houtsoorten toegepast worden in een overkapping. Wij kiezen voor onze veranda materiaalpakketten uit 2 houtsoorten namelijk douglashout en eikenhout.

Douglas overkapping aan huis

Een douglas houten overkapping aan huis is de meest populaire keuze. Douglashout is de afgelopen jaren zeer populair geworden. Deze houtsoort is ruim voorradig, betaalbaar en is met oog op het milieu een zeer duurzame houtsoort. Douglashout heeft een mooie roodbruine kleur en is zeer makkelijk te bewerken. Uiteindelijk zag douglas hout vergrijzen.

Eiken overkapping aan huis

Een eiken overkapping aan huis is een goed alternatief voor douglas hout. Eikenhout is een harde, duurzame houtsoort en gaat lang mee. Eikenhout bevat looizuur. Daarom moet je werken met bevestigingsmaterialen die bestand zijn tegen deze zuren. Anders krijg je op den duur roestplekken in het hout. Eikenhout is iets moeilijker te bewerken maar heeft een zeer luxe uitstraling. Uiteindelijk zal ook eikenhout vergrijzen. 

Offerte aanvragen voor een houten overkapping aan huis?

Ben je benieuwd naar de kosten van het laten plaatsen van een overkapping? Of wil je jouw veranda aan huis zelf plaatsen en heb je speciale wensen? Wij adviseren je graag over de aanschaf van een overkapping aan huis. Ook kun je bij ons een offerte aanvragen voor een veranda of overkapping.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Winkel met webshop
Houthandel sinds 1979. Wij hebben naast onze webshop, ook een winkel nabij Zwolle.
Bezorging
Gratis levering vanaf €1500,-. Levertijd gemiddeld 7 werkdagen
Ruime voorraad
Ruime voorraad hout: zowel online, als in onze winkel
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter. Let op, uw reactie wordt gepubliceerd onder het artikel. Dit is geen contactformulier.

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!