Houthandel van Gelder tel:+31 (0)38 376 0173 - Offerte aanvragen? Contact

Wat is normaal in hout? Veel voorkomende eigenschappen in hout.

  • Geplaatst op
  • Door Britta Dekker
  • 0
Wat is normaal in hout? Veel voorkomende eigenschappen in hout.

Hout is een natuurproduct, wij willen u graag informeren over de specifieke eigenschappen die bij de verschillende houtsoorten horen in ons assortiment. Voordat u overgaat tot aanschaf is het verstandig te beoordelen of de gekozen houtsoort bij uw project aansluit.  

WAT IS NORMAAL IN TUINHOUT?

Hout is een natuurproduct en geen plastic, de individuele vorm, kleur, nerf en werking van het hout zorgt voor de warme en natuurlijke uitstraling. Soms worden de eigenschappen die bij het houtsoort horen als mindere kwaliteit gezien, wat niet altijd terecht is. Wij willen u graag informeren over de specifieke eigenschappen die bij de verschillende houtsoorten horen in ons assortiment. Voordat u overgaat tot aanschaf is het verstandig te beoordelen of de gekozen houtsoort bij uw project aansluit.  

Wanneer de producten die u besteld heeft niet juist verwerkt, gemonteerd of bewaard worden heeft dit gevolgen waar u het beste op voorhand rekening mee kunt houden. Om u hierbij zo goed mogelijk te helpen hebben we de volgende informatie verzameld zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

We hebben een onderverdeling gemaakt per houtsoort en hierbij vermeld wat u kunt verwachten. Dit om u te helpen bij het maken van de juiste keus in houtsoort en eventuele manier van omgaan met het hout.

Eikenhout
Geschaafd Douglas
Grenenhout
Hardhout
Vurenhout

En onderstaande is geen hout, maar ook in beton kunnen bepaalde dingen voorkomen die we u in hetzelfde rijtje mee willen geven:

Beton

 

MONTAGE

Goede montage valt of staat met goede voorbereiding, laat u zich dan ook goed voorlichten en hout in ieder geval rekening met onderstaande:

Om een goede bevestiging te maken adviseren wij om de verbindingen met schroeven te maken.

Het gebruik van nieten of nagels is in veel gevallen niet geschikt, zeker niet bij Eiken, Douglas, Lariks en Hardhout.

Zorg altijd voor voldoende regels, onderliggers of dwarsliggers en natuurlijk de juiste schroeven lengte.

Let op: het verkeerd verwerken van materialen zal altijd consequenties hebben, laat u dan ook goed informeren voordat u begint.

Wanneer u het hout niet meteen kunt verwerken en wil bewaren hebben we onderstaande blog geschreven met wat tips:

Hoe kan tuinhout het beste bewaard worden?

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter. Let op, uw reactie wordt gepubliceerd onder het artikel. Dit is geen contactformulier.
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.