Houthandel van Gelder tel:+31 (0)38 376 0173 - Offerte aanvragen? Contact

Hoe kan tuinhout het beste bewaard worden?

  • Geplaatst op
  • 0

U heeft zin om aan de slag te gaan in uw tuin en heeft hiervoor een mooie project voor bedacht waar veel hout voor nodig is.

Het is erg belangrijk dat het bestelde hout op een goede manier wordt bewaard. Wanneer het hout op een verkeerde manier bewaard bent u er bijna verzekerd van dat het hout er niet beter van word. Het hout kan bijvoorbeeld kromtrekken waardoor het onbruikbaar word.

kromme houten balken

Als u van plan bent om het hout pas weken na levering te gaan verwerken, zorg dan voor een goede luchtcirculatie in uw houtstapel. Het is daarbij belangrijk dat het hout niet geheel afgesloten wordt met een plastic laag. Het tuinhout dient wel afgedekt te worden, maar dus niet te worden afgesloten. Hierdoor vermindert de luchtcirculatie en mogelijke gevolgen zijn schimmelvorming, kromming of scheuring van het hout.

Wanneer u hout bewaart, legt u dit hout in rechte stapels neer (zoals aangeleverd) Dit voorkomt kromming van het hout. Om een goede luchtcirculatie te behouden, kunt u latjes plaatsen tussen de lagen. Verstandig is ook om het hout in de schaduw te leggen en direct zonlicht te vermijden, dit is ook tegen kromming van het hout.

scheurvorming hout

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter. Let op, uw reactie wordt gepubliceerd onder het artikel. Dit is geen contactformulier.
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.