Menu
EUR
Underlayment of OSB platen?

Underlayment of OSB platen?

Door: Raymond Heibrink Reacties: 0

Wij krijgen regelmatig de vraag 'Wat is de beste keuze voor dakbeschot underlayment of OSB platen'. Beide houten platen zijn constructieplaten.

[products=blog_underlayment_osb]

Wat is underlayment?

Underlayment bestaat uit verschillende lagen fineer die haaks op elkaar watervast verlijmd zijn. Dit maakt deze plaat vaak nog sterker dan normaal hout! Underlayment platen zijn mooi glad en hebben een houtstructuur. Voor zichtwerk en decoratieve doeleinden zeker aan te bevelen ten opzichte van OSB platen. Ons underlayment heeft aan de lange zijden een messing en groef voor een optimale verbinding tussen de platen. Een Underlayment plaat heeft een dragende functie en wordt toegepast als ondervloer, wandbekleding, verpakking en dragende constructies in een droog klimaat.

Wat is een OSB plaat?

Een OSB plaat is veel ruwer en bestaat uit geperste houtspaanders die onderling watervast verlijmd zijn. Om de OSB plaat glad te maken wordt deze geschuurd. Door de ruwe opbouw ligt de prijs van een OSB 3 plaat lager en zijn deze OSB platen goedkoper. Je kunt namelijk veel meer van een boom verwerken in vergelijking tot underlayment of multiplex. Wij verkopen zowel 4-zijdig tand en groef en 2-zijdig tand en groef OSB plaat. OSB platen zijn toepasbaar als vloerplaat, ondervloer, wandplaat etc. OSB klasse 3 platen worden toegepast in zowel een vochtige als in een droge omgeving. Ten opzichte van Underlayment zijn OSB platen vocht gevoeliger.

Toepassingsmogelijkheden underlayment en OSB platen

Voor een schuur of overkapping wordt zowel Underlayment 18mm en OSB 3 platen toegepast. Underlayment heeft een mooier, gladder uiterlijk met houtstructuur. Let er wel op dat de platen droog blijven. Wanneer houten constructieplaten vochtig zijn en vochtig blijven, kan er op den duur schimmelvorming optreden.

Voor dakbeschot van een buiten overkapping dat in het zicht blijft raden wij daarom ook wel douglas dakbeschot 18x145mm (smalle plank) of douglas dakbeschot 18x195mm (brede plank) aan. Ook vellingdelen en kraaldelen zoals Vuren vellingdelen en vuren kraaldelen worden ook veel toegepast als dakbeschot bij overkappingen.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment

Tags

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte over onze laatste acties
Winkel met webshop
Houthandel sinds 1979. Wij hebben naast onze webshop, ook een winkel nabij Zwolle.
Bezorging
Gratis levering vanaf €1500,-. Levertijd gemiddeld 7 werkdagen
Ruime voorraad
Ruime voorraad hout: zowel online, als in onze winkel
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter. Let op, uw reactie wordt gepubliceerd onder het artikel. Dit is geen contactformulier.

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!