Houthandel van Gelder tel:+31 (0)38 376 0173 - Offerte aanvragen? Contact

Douglashout het nieuwe Tuinhout

  • Geplaatst op
  • 0
Douglashout het nieuwe Tuinhout

Douglashout is het nieuwe tuinhout voor 2016! Je ziet de laatste tijd steeds meet douglas kapschuren, schuttingen, veranda's en overkappingen in tuinen verschijnen.

Douglashout (of larikshout) wordt ook wel het nieuwe tuinhout genoemd. Douglashout is Europees naaldhout met een robuust uiterlijk. Dit naaldhout is één van de hardste Europese naaldhout soorten. De laatste jaren is douglas hout zeer populair geworden door de scherpe prijs in combinatie met de duurzame eigenschappen van dit hout.

Toepassingen Douglashout

Douglashout kan zowel binnen als buiten toegepast worden. De robuuste douglas palen zijn zeer geschikt voor het bouwen van een douglas veranda, afdak, kapschuur of douglas terrasoverkapping.

Levensduur Douglashout

Douglashout wordt na uitdroging steeds harder. Er kan dan ook scheurvorming optreden. Als douglas hout niet behandeld wordt dan heeft het een levensduur van 10 tot 15 jaar.

Verkleuring

Onbehandeld heeft douglas een mooie vlamstructuur en een warme uitstraling door de mooie rode kleur. In de loop der jaren zal door invloed van het weer en de zon de kleur vergrijzen naar een egale grijze kleur. U kunt de specifieke douglas kleur behouden door douglashout te behandelen met een beits of een olie.

Douglas Hout Prijs

Douglashout is een relatief goedkope houtsoort die zeer betaalbaar is. Zeker in vergelijking tot het duurdere eikenhout. Bent u op zoek naar een douglas hout prijslijst? Bekijk hier de actuele prijzen van ons douglashout.


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter. Let op, uw reactie wordt gepubliceerd onder het artikel. Dit is geen contactformulier.
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.