Menu
EUR

Tuinhout

Tuinhout is hout dat geschikt voor buiten toepassingen

Tuinhout is hout dat geschikt is voor buiten toepassingen. Vaak wordt tuinhout geïmpregneerd of gebeitst. Dit voorkomt houtrot.

Goedkoop tuinhout kopen

Goedkoop online tuinhout kopen zoals geïmpregneerd tuinhout, planken en balken, douglas tuinhout, tuinplanken, tuinpalen, schuttingen en schuttingpalen? Houthandel van Gelder levert diverse tuinhout waaronder tuinschermen, schuttingplanken, schuttingpalen, azobé tuinpalen, schaaldelen, geïmpregneerde palen & planken, vlonders, boompalen, tuindeuren, houten hekwerken en nog veel meer tuinhout!

Tuinhout aanbieding

Houthandel van Gelder heeft een groot assortiment tuinhout tegen een scherpe prijs. In ons assortiment vind u onder andere douglas, geïmpregneerde en hardhouten schuttingen, poortdeuren, tuinhekken en gaas. Ook verkopen wij geïmpregneerde tuinplanken, schuttingplanken, hardhouten palen, schaaldelen, ronde palen en geïmpregneerde tuinpalen. Wij leveren het beste hout voor je tuin tegen een scherpe prijs. De kosten van los tuinhout vallen erg mee. Onze schuttingplanken zijn al verkrijgbaar vanaf €1,65 per meter. Profiteer van onze scherpe tuinhout aanbiedingen.

Wat is tuinhout?

Tuinhout is hout dat bestand is tegen weer en wind. Er wordt zowel geïmpregneerd hout, thermisch gemodificeerd hout (thermoshout) en onbehandeld hout toegepast. Daar waar onbehandeld hardhout ongeveer 25 jaar mee gaat is de levensduur van onbehandeld douglas hout 10 a 15 jaar. Onbehandeld tuinhout kan verduurzaamd worden door het te beitsen met een goede buitenbeits. 

Welke tuinhout soorten kunt u bij ons kopen?

Bij houthandel van Gelder kunt uw onder andere geïmpregneerd tuinhout, douglashout, eikenhout en hardhout kopen voor uw tuin. Wij kunnen in principe alle soorten tuinhout leveren. Staat het gewenste product niet op onze site? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een offerte.  

Geïmpregneerd tuinhout

Geïmpregneerd tuinhout kopen? U kunt bij ons divers geïmpregneerd tuinhout bestellen. Wij verkopen onder andere geïmpregneerde schuttingplanken, planken, schaaldelen, rabat en schaaldelen. Ook verkopen wij geïmpregneerde palen en balken voor de bouw van schuurtjes, schuttingen en andere buitenhout constructies. Profiteer ook van onze scherpe prijzen op hout beton schuttingen en vraag een offerte aan voor een complete geïmpregneerde hout beton schutting.

Douglas tuinhout

Goedkoop douglas tuinhout kopen? In onze douglas hout afdeling vindt u een groot assortiment douglas tuinhout. Douglashout is de laatste jaren sterk in opkomst. Douglas planken worden gebruikt voor schuttingplanken en de robuuste douglas palen en balken komen tot hun recht bij een mooie douglas veranda of douglas overkapping. Wij verkopen ook zwart tuinhout.

Eikenhout

In vergelijking tot douglashout heeft eikenhout een hogere duurzaamheidsklasse. Eikenhout wordt ook wel Europees hardhout genoemd. Het soortelijke gewicht van eikenhout licht ook beduidend hoger. De prijs van eikenhout licht hoger in vergelijking tot lichtere houtsoorten. Eiken wordt veel toegepast in luxe overkappingen en veranda's, poolhouses, carports en diverse andere bouwwerken in en rond tuinen.

Hardhout

Tropisch hardhout is sinds jaar en dag zeer populair in tuinen. Hardhout gaat zeer lang mee in het natte Nederlandse klimaat. Dit type hout wordt tegenwoordig veel toegepast als hardhouten schuttingpalen, hardhouten vlonderplanken en als wandbekleding.

Thermisch behandeld hout

Thermohoud of thermisch gemodificeerd hout is hout dat een warmtebehandeling heeft ondergaan. Hierdoor krijgen zachtere houtsoorten een langere levensduur zonder chemische toevoegingen.

Wat is het beste tuinhout?

Het beste tuinhout is hout dat goed bestand is tegen de elementen en komt uit duurzaam beheerde bossen. Douglas hout, maat bijvoorbeeld ook eikenhout is Europees hout dat lang mee gaat. Door direct grondcontact te vermijden en het hout te beitsen met een goede buitenbeits gaat het jarenlang mee. Ook opgewaardeerde houtsoorten zoals themohout (thermisch gemodificeerd) en geïmpregneerde houtsoorten zijn uitstekend geschikt voor buiten.

Hoe kan ik goedkoop tuinhout kopen?

Het tuinhout met de beste prijs kwaliteit verhouding is het populaire douglas hout en geïmpregneerd hout. Hiermee kunt u zelf uw overkapping bouwen, schutting maken, pergola bouwen of een andere constructie bouwen in uw tuin. Wanneer u kiest voor een prefab schutting, blokhut, of een reeds op maat gemaakte overkapping dat liggen de kosten iets hoger.

Hoe kan ik tuinhout online bestellen?

Tuinhout online kopen is zeer eenvoudig. Kies de gewenste producten en bestel ze eenvoudig in onze shop. Desgewenst kunt u vooraf om advies vragen bij onze klantenservice. Het is zowel mogelijk om tuinhout te laten bezorgen of om zelf uw tuinhout af te halen bij onze houthandel. Vanaf €1500,- is de bezorging gratis. Bekijk hier onze verzendkosten.

Wat is het beste hout voor in de tuin?

Het beste hout voor in de tuin is douglas hout, eikenhout, geïmpregneerd hout, thermisch behandeld hout en tropisch hardhout voor in de tuin. Tuinhout in meestal vers gezaagd en bevat dus nog veel vocht. Houd hiermee rekening bij de verwerking van tuinhout.

Waarom online tuinhout bestellen bij Houthandel van Gelder?

Houthandel van Gelder heeft ruim 40 jaar ervaring is de verkoop van tuinhout. Wij bieden als tuinhouthandel een breed en gevarieerd assortiment douglas tuinhout en divers andere tuinhout zoals geïmpregneerd tuinhout en hardhout. Naast verkoop in onze eigen winkel is ons tuinhout ook te koop in onze webshop tegen de beste prijs!

Winkel met webshop
Houthandel sinds 1979. Wij hebben naast onze webshop, ook een winkel nabij Zwolle.
Bezorging
Gratis levering vanaf €1500,-. Levertijd gemiddeld 7 werkdagen
Ruime voorraad
Ruime voorraad hout: zowel online, als in onze winkel
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!