Menu
EUR
Offerte overkapping aanvragen? Start hier uw offerte aanvraag!

Offerte overkapping aanvragen? Start hier uw offerte aanvraag!

Door: Raymond Heibrink Reacties: 0

Een overkapping is verkrijgbaar in vele soorten en maten. Van een veranda aan huis, een overkapping met puntdak, een overkapping met plat dak tot een luxe vrijstaande kapschuur met schuur. In principe is alles mogelijk met #onshout. Op onze website kunt u eenvoudig een offerte aanvragen voor uw overkapping.

Hoe werkt het aanvragen van een overkapping offerte?

Bij het aanvragen van een offerte voor uw overkapping, veranda, carport of kapschuur stellen wij u enkele vragen. Hieronder een korte uitleg over de mogelijkheden voor uw nieuwe terrasoverkapping, kapschuur, overkapping met zadeldak of veranda.

1. Welk type overkapping wenst u?

De eerste vraag die wij u stellen is om een keuze te maken tussen de verschillende overkappingen. De functie, uw wensen en de beschikbare ruimte zijn van invloed op de grootte en het type overkapping.

De meest eenvoudige oplossing is een veranda aan huis met lichtdoorlatende polycarbonaatplaten. De volgende optie is een veranda overkapping met plat dak. Deze kan tegen uw huis of schuur gebouwd worden. Ook kunt u ervoor kiezen om een overkapping met plat dak, vrijstaand te bouwen. Wanneer er voldoende ruimte is dan is een overkapping met puntdak of een kapschuur een mooie aanvulling op uw tuin. Het voordeel van een kapschuur is dat deze iets compacter oogt.

[products=blog_overkappingofferte_1]

2. Welke afmeting overkapping wenst u?

De afmeting van een overkapping is belangrijk. De grootte van uw tuin, uw specifieke wensen en eventueel toegestaan bebouwd oppervlak zijn van invloed op de afmeting van uw overkapping. Voor een compacte tuin kan een overkapping van 3x3 of 4x4 al voldoende zijn. Maar bij een ruime tuin kan een overkapping 6x6m, 7x4m etc. zijn. Geeft de gewenste afmeting als volgt aan Lengte x Breedte x Hoogte in meters.

3. Welke houtsoort kies ik voor mijn overkapping?

Voor de bouw van overkappingen worden diverse houtsoorten toegepast zoals douglas hout, eikenhout en geïmpregneerd hout. Kenmerkend voor douglas hout is de warme uitstraling en de goede betaalbaarheid van deze houtsoort. Ook is douglas hout goed te bewerken met handgereedschap en elektrisch gereedschap. Duurzamer maar ook duurder is een overkapping opgebouwd uit eikenhout. Deze houtsoort is wel zwaarder in gewicht en moeilijker te bewerken. Een andere optie is eventueel de keuze voor geïmpregneerd tuinhout. 

4. Welke dakbeschot kies ik?

Doorgaans wordt er bij een overkapping dakbeschot toegepast. Wanneer u dit niet doet dan kijkt u van onderaf direct op uw dakpannen of dakpanplaten. Bij het toepassen van planken in een dakbeschot moet het hout kunnen werken. Daarom worden geprofileerde planken met mes en groef toegepast. Bij zichtwerk is dit doorgaans ook de mooiste oplossing. Desgewenst kan er ook gekozen worden voor constructieplaten zoals underlayment of OSB-platen. Hierop kan direct EPDM dakbedekking verlijmd worden. Watervast spaanplaat is ook een optie voor het dakbeschot.

5. Welk type dakbedekking kies ik voor mijn overkapping?

Dakbedekking heeft in de basis de functie om een overkapping waterdicht te maken. Bij een overkapping met schuin dak is de dakbedekking van uw overkapping zichtbaar. Esthetiek is daarom belangrijk. Kies daarom voor dakpanplaten, dakpannen of fels dakplaten voor een mooie afwerking van het dak. Bij een veranda aan huis is lichtinval belangrijk. Daarom wordt hier vaak gekozen voor polycarbonaat dakplaten of wordt er een lichtstraat ingebouwd in de overkapping. Bij een overkapping met plat dak wordt meestal EPDM dakbedekking toegepast. Deze is makkelijk zelf te plaatsen. Een andere optie voor een plat dak is bitumen dakbedekking ofwel dakleer.

6. Kies de juiste dakgoot voor uw overkapping

Goede waterafvoer en dus een goede dakgoot is belangrijk voor het behoud van uw overkapping. Zeker wanneer er zijwanden gemonteerd worden moet opspattend water voorkomen worden. Zo krijgt houtrot minder kans. Wij verkopen onder andere antraciet en zwarte dakgoten, zinken dakgoten en standaard PVC dakgoten.

7. Welke fundering kies ik voor mijn overkapping?

Voor de fundering van een overkapping zijn er diverse opties. Vaak worden bij de fundering van een overkapping betonpoeren toegepast. Het grote voordeel hiervan is dat de staanders niet in aanraking komen met de grond. Hierdoor wordt houtrot voorkomen. Bij een niet draaikrachtige grond soort wordt ook wel een schroeffundering toegepast. Andere opties zijn paalhouders, verstelbare paaldragers, instortankers en paalpunten.

8. Welke wand kies ik voor mijn overkapping?

Een overkapping kan voorzien worden van wanden. Dit kan een achterwand, zijwand of zelfs voorwand zijn. Deze wanden kunnen enkel bekleed of dubbel bekleed worden. De wanden van een overkapping kunnen uitgevoerd worden in diverse soorten gevelbekleding. Populair is een wand van zware rabatdelen of blanke rabatdelen. Ook kan er gekomen worden voor een triple profiel plank, halfhouts rabat, channelsiding planken, eiken rabat en vele andere soorten gevelbekleding. 

9. Gaat u de overkapping zelf plaatsen en wilt u de overkapping laten plaatsen?

Bij het aanvragen van uw offerte kunt u er voor kiezen om uw overkapping te laten plaatsen of om deze zelf te plaatsen. Wanneer u de overkapping zelf gaat plaatsen kunt u kiezen uit 2 opties. Optie 1 is het materialen pakket. Dit pakket bevat alle materialen vouw uw nieuwe overkapping. Deze dient u zelf te bewerken en te zagen tot de juiste afmeting. Optie 2 is een overkapping bouwpakket. Wanneer u bij het aanvragen van uw offerte kiest voor een bouwpakket, dan zorgen wij ervoor dat alles geheel op maat en bewerkt geleverd wordt. De goedkoopste en meest flexibele optie is de keuze voor een materialen pakket. Wanneer u liever alles uit handen geeft dan kunnen wij uw overkapping ook voor u plaatsen. 

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Winkel met webshop
Houthandel sinds 1979. Wij hebben naast onze webshop, ook een winkel nabij Zwolle.
Bezorging
Gratis levering vanaf €1500,-. Levertijd gemiddeld 7 werkdagen
Ruime voorraad
Ruime voorraad hout: zowel online, als in onze winkel
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter. Let op, uw reactie wordt gepubliceerd onder het artikel. Dit is geen contactformulier.

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!