Menu
EUR
Offerte aanvragen bij stormschade schutting

Offerte aanvragen bij stormschade schutting

Door: Ingrid Westrik Reacties: 0

Bij extreme weersomstandigheden zijn het vaak de schuttingen die als eerste (storm) schade oplopen. Omdat de schutting vaak als erfscheiding dient en de schutting voor privacy zorgt, is het extra vervelend als deze functies wegvallen.

Wat moet je doen bij stormschade aan de schutting?

  1. Maak duidelijke foto’s en/of video’s van de schade aan de schutting. Dit is belangrijk voor de beeldvorming van de verzekeraar.
  2. Neem passende maatregelen om verdere schade te voorkomen.
  3. Noteer het tijdstip (en de datum) waarop de schade is ontstaan. Als je meteen foto’s hebt gemaakt dan zijn de datum en tijdstip ook te zien bij het foto bestand. Het tijdstip is erg belangrijk voor de verzekeraar. De verzekeraar kijkt bij de KNMI welke windkracht er gold in de regio op de datum en tijdstip van de gemelde schade.
  4. Neem contact op met de verzekeraar om de schade te melden.
  5. Vraag een offerte aan voor het herstel of vervanging van de schutting. https://www.houthandelvangelder.nl/offertes/offerte-schutting/

Schade aan de schutting?

Als je schutting is omgewaaid, kijk dan zo snel mogelijk in welke staat de schutting op dit moment is. Staat er nog een gedeelte overeind? Probeer het schutting gedeelte wat nog over eind staat te stutten, zodat dit gedeelte bij de volgende windvlaag niet alsnog om waait. Kijk vervolgens of het gedeelte van de schutting dat is omgewaaid nog intact is. Kan dit gedeelte zo blijven liggen of zijn er losse en/of gevaarlijke onderdelen. Verwijder zo snel mogelijk de losse en/of gevaarlijke onderdelen om te voorkomen dat deze onderdelen verdere schade veroorzaken.

Is stormschade aan een schutting verzekerd?

Dit ligt vaak aan de verzekering die je hebt afgesloten. De schade aan de schutting wordt meestal gedekt door een opstalverzekering. Bij huurhuizen kan dit net iets anders werken. Als de schutting geplaatst is door de verhuurder, dan is de verhuurder verantwoordelijk voor de schutting en dus ook voor de opstalverzekering. Heb je als huurder de schutting zelf geplaatst, dan kan de schutting mee zijn verzekerd in de inboedelverzekering.

Wordt de schade aan mijn schutting vergoed?

De verzekeraars vergoeden vaak alleen stormschade als er een windkracht 7 of hoger is geweest. Hou er rekening mee dat er vaak een eigen risico is bij stormschade, dit kan per verzekeraar verschillen. Onderhoud, aankoopkosten en de gebruikte materialen spelen ook een grote rol in een eventuele vergoeding. Een schutting van zacht hout (grenen, vuren) wordt door een verzekeraar sneller afgeschreven dan een schutting van bv. hardhout, dit vanwege het verschil in levensduur. Overleg met de verzekeraar of de schade meteen mag worden hersteld of vervangen. Soms wil de verzekeraar eerst een expert langs sturen om de schade op te nemen.

Is een oude schutting die is omgewaaid verzekerd?

Ouderdom speelt naast onderhoud en gebruikte materialen ook een grote rol bij de uitbetaling van de verzekeraar. Als de schutting al wat ouder is, dan zal dit waarde verminderd werken. Als de schutting slecht onderhouden is, dan is er een grote kans dat de verzekeraar niets vergoedt.

Wordt de schutting gedeeld met buren?

Hou er rekening mee dat bij een schutting die gedeeld wordt met de buren, de verzekeraar vaak maximaal maar 50% uitbetaald. Omdat de schutting met de buren gedeeld wordt, zal de andere helft van de schutting onder de opstalverzekering van de buren vallen. De buren kunnen bij hun verzekeraar andere voorwaarden hebben, waardoor de berekening en de uitkering anders kan uitvallen. Bij een gedeelde schutting zal er voor het herstel of vervanging van de schutting eerst moeten worden overlegd met de buren.

Controleer de schutting op schade na de storm.

Controleer als de storm voorbij is altijd of de schutting schade heeft opgelopen. Door de storm kunnen er planken beschadigd of losgeraakt zijn. Of er kunnen schuttingpalen zijn ontzet. Ook bij kleine schades zijn herstelwerkzaamheden erg belangrijk. Door de kleine schades meteen te herstellen, kun je voorkomen dat er bij de volgende grote storm er groter schades ontstaan. Als kleine schades niet hersteld worden, dan kan dit een factor zijn bij een eventuele latere vergoeding van de verzekeraar.

Kun je de schutting het beste herstellen of vervangen?

Ten eerste ligt dit natuurlijk aan hoe groot de schade is aan de schutting. Missen er een paar planken of is er een schuttingpaal ontzet, dan is dit vrij eenvoudig te herstellen. Ligt de schutting helemaal plat en zijn er verschillende onderdelen kapotgescheurd of geknapt, dan is het geheel vervangen van de schutting misschien verstandiger. Kijk goed naar de staat van de schutting, naar welke materialen er zijn gebruikt en hoe oud de schutting is. Als de schutting al een aantal jaartjes telt, dan is het misschien verstandiger om de schutting te vervangen.

Hoe kan ik een offerte aanvragen bij stormschade aan mijn schutting?

Via onze webshop kun je een vrijblijvende offerte aan vragen voor een nieuwe schutting. https://www.houthandelvangelder.nl/offertes/offerte-schutting/

Heb je vragen, wil je een offerte voor herstelwerkzaamheden of wil je advies in hoe je de stormschade kan oplossen? Stuur een email naar [email protected] of neem telefonisch contact met ons op.

Kijk voor schutting inspiratie in onze webshop: https://www.houthandelvangelder.nl/tuinhout/

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Winkel met webshop
Houthandel sinds 1979. Wij hebben naast onze webshop, ook een winkel nabij Zwolle.
Bezorging
Gratis levering vanaf €1500,-. Levertijd gemiddeld 7 werkdagen
Ruime voorraad
Ruime voorraad hout: zowel online, als in onze winkel
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter. Let op, uw reactie wordt gepubliceerd onder het artikel. Dit is geen contactformulier.

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!